Geen tablets of smartphones voor kinderen jonger dan 2 jaar

09/12/2016
‘Hou je kinderen weg van tablets en smartphones tot de leeftijd van 2 jaar’, dat is het advies van de American Academy of Pediatrics. Niet alleen leren ze niets bij van dat schermgebruik, het kan ook hun gezonde ontwikkeling verstoren.

Hersenen nog niet genoeg ontwikkeld

Een kleine dreumes in huis? Hou die dan beter zoveel mogelijk weg van tablets, smartphones, computers en andere digitale schermen. Dat is de boodschap van de American Academy of Pediatrics. Tot ze 2 jaar zijn, leren kleine kinderen namelijk niets bij van dat schermgebruik. Hun hersenen zijn nog niet genoeg ontwikkeld om iets te kunnen begrijpen van de digitale wereld. Bovendien kunnen ze zich toch niet genoeg concentreren voor een effectief gebruik en lopen ze ook een groter risico op een verstoorde fysieke en mentale ontwikkeling.

Voldoende offline tijd

Ook voor kinderen ouder dan 2 jaar is nog voorzichtigheid geboden. Eén uur schermtijd per dag is het absolute maximum volgens de American Academy of Pediatrics. Bovendien is het belangrijk om kinderen niet zomaar voor een scherm te zetten, maar hen te begeleiden en voldoende richtlijnen te geven. Met dit advies wil de American Academy of Pediatrics ouders stimuleren om hun kind(eren) voldoende offline tijd te geven. Er moet voldoende tijd overblijven voor échte interactie, buiten spelen en verveling.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van de American Academy of Pediatrics!

Titre: 

Geen tablets of smartphones voor kinderen jonger dan 2 jaar